KRACHTIG IN EENVOUD

Een unieke en meer dan honderd jaar oude stadsboerderij kreeg extra ruimte door een multifunctionele aanbouw tegen de oude gevel te plaatsen. Ruwe en eerlijke materialen zoals hout, staal en beton zijn gebruikt die in perfecte harmonie gaan met het oude pand.

Vanuit de entree is een zichtlijn naar de weelderige tuin geplaatst. Het hele gebouw is geïsoleerd zodat het naderhand nog bij de boerderij betrokken kan worden. Zo blijft het pand in beweging met de toekomstige wensen van de eigenaar.

De sobere en minimalistische tuinkamer heeft volledig zicht op de tuin gekregen zodat je alle seizoenen aan je voorbij ziet gaan.

AANBOUW

NIEUWBOUW

Er ontstond de wens om de huidige boerderij uit te breiden zodat er meer bergruimte onstond en een ontspanhoek om meer in contact te staan met de prachtige tuin. De aanbouw heeft deze behoeftes perfect vergevuld.

Als duidelijk contrast met de oude roodkleurige baksteen van de boerderij werd gekozen voor een smalle verticale zwarte houten plank. Het gebruik van zwart hout was ook al terug te vinden in de oude details van de kippenstal en druivenkas dus dit was een keuze die in harmonie ging met de bestaande bouw.

De aanbouw is opgedeeld in twee rechthoekige blokken van verschillende hoogtes. In het hoogste blok zit een open fietsenberging, een met schuifdeuren afgesloten berging (hint naar de boerderij) en een open ruimte met verborgen dichte kast.

De ontspanruimte zit in het lage blok wat door stalen deuren met dubbel glas volledig uitzicht geeft het terras en de tuin.

ZOEK DE VERSCHILLEN

VOOR

NA

REALISATIE:

LEVERANCIERS

Buiten.nl

stalen pui:

Van Iersel - Heer & Staalmeester

GERELATEERDE PROJECTEN

Copyrights © Studio Amber Isabel 2020 | All rights Reserved